Flagga för den finska naturen

Delta i flaggningen och visa hur viktig den finska naturen är för dig! Inrikesministeriet rekommenderar flaggning på Finska naturens dag den sista lördagen i augusti.

År 2017 blev Finland världens första land som flaggade officiellt för att hylla sin natur. Samma festliga procedur fortsätter även 2019. Delta i flaggningen på ditt eget sätt och var du vill. Hissa flaggan, klä dig i blåvitt, fotografera det vackra landskapet, pryd din dag med småflaggor eller baka en blåvit kaka. Visa hur stolt du är över den finska naturen!

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Hissa flaggan

Hissa flaggan på din gårdsplan eller sommarstuga eller följ någon av de högtidliga flagghissningarna som ordnas på olika håll i landet. Anvisningar för en lyckad flagghissning kan du läsa här.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Baka en blåvit bakelse eller laga mat av ingredienser från den finländska naturen

Finländsk superfood såsom blåbär och havre och kvarg, en typisk produkt från det nordiska jordbruket, blir till en blåvit bakelse.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Klä dig i blåvitt

Kanske finns det en vit scarf eller skjorta i din garderob? Blåa jeans eller en blå keps? Du hinner ännu besöka den lokala loppmarknaden för att hitta lämpliga kläder.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Pryd din dag med småflaggor

Gör den finländska naturens fest till en del av helgen. Dekorera festdukningen med flaggor och blåvita ljus eller häng upp en flagglina på gården.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Gör en egen flagga

Rita, måla, färglägg eller sy en egen flagga. Använd ett papper, asfaltbeläggningen på gården eller kompisens kindknotor som underlag. Involvera hela familjen.

Bild: Metsähallitus / Heikki Ranta

Flagga virtuellt med hashtaggen #liputanluonnolle

Visa andra hur du flaggar! Publicera ett naturfoto som beskriver flaggningsdagen eller tipsa om ditt sätt att flagga. Dela bilden och delta i tävlingen #liputanluonnolle.

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x