Kom med och fira naturen!

Finska naturens dag är naturens egen högtidsdag. Naturens dag har firats sedan 2013 och håller på att etablera sig i traditionen med nationella högtidsdagar: den fula ankungen växer till en vacker sångsvan! Finska naturens dag firas varje år den sista lördagen i augusti. Naturen dag är en dag för njutning och gemensamma aktiviteter i naturen. Naturen kan hyllas på många sätt – man kan ordna evenemang, delta i evenemang eller gå ut i naturen tillsammans med familjen eller vänner. Du kan delta också genom att dela med dig av dina naturerfarenheter på sociala medier.

Ordna ett evenemang

Svamputflykt med mormor? Pop up-restaurang i en skogsglänta? En runda i stadsnaturen med daghemmet? Det är lätt att ordna ett evenemang på Naturens dag. Locka med dig en vän, din familj eller ett hobbygäng. Kom med idéer för ett evenemang som du själv skulle vilja delta i. När planen är klar, anmäl på kartan att ditt evenemang är en del av programmet på Finska naturens dag. Kom också ihåg att berätta om evenemanget för dina vänner och att bjuda in människor via de sociala medierna att fira med dig.

Sök ett evenemang på kartan och delta

Du kan delta i Finska naturen dag helt enkelt genom att leta upp ett intressant evenemang på kartan, nära dig eller längre bort. Programutbudet kompletteras med pop up-evenemang ända fram till Naturens dag. Det lönar sig alltså att följa evenemangskartan om du ännu inte har hittat ett evenemang som intresserar dig!
EVENEMANGSKARTAN ÖPPNAS FÖRSOMMAREN 2019!

Gå tillsammans ut i naturen och dela era upplevelser #luonnonpäivä

Den bästa naturfesten skapar ni tillsammans. Vem vill du fira naturen med? Du kan fira Naturens dag med din egen familj, dina kompisar, ett gudbarn, äldre personer från det närliggande äldreboendet, en grupp invandrare från mottagningscentralen eller en daghemsgrupp. Vardagliga och bekanta platser i det fria blir till en festsal när man går ut i naturen tillsammans! Kom med och dela din naturfest i sociala meder #luonnonpäivä / #naturensdag och #liputanluonnolle / #flaggaförnaturen.

Naturens fest för sjätte året i rad

Den första Naturens dag firades 2013 med ungefär 40 evenemang på olika håll i landet. Idag har firandet av Finska naturens dag utvidgats från några aktörers evenemang till en fest för hela folket. Under Finlands 100-årsjubileumsår firades den finska naturen på fyra Naturens dagar. Under dessa hölls ungefär 1 000 evenemang som drog över 300 000 deltagare.
Under årens gång har programmet för Naturens dag omfattat holkbyggartalkon, roddutfärder, konstutställningar, ekologisk odling, svampplockning, sagostunder, skogsrestauranger och nudistvandringar. Hundra naturambassadörer spred den finska naturens glada budskap. År 2017 uppträdde över 2 000 körsångare i nationalparkerna och Finland var det första landet som gjorde naturens dag till en allmän flaggdag.

Vi använder cookies för att förbättra användarerfarenheten och för att samla in användarstatistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av kakor. Läs mer.

x