Liputa Suomen luonnolle

Osallistu liputukseen ja näytä, miten tärkeä suomalainen luonto sinulle on! Sisäministeriö suosittaa liputusta Suomen luonnon päivänä eli elokuun viimeisenä lauantaina. 

Suomesta tuli vuonna 2017 maailman ensimmäinen maa, joka virallisesti liputti luontonsa kunniaksi. Sama juhlava toiminta jatkuu myös vuonna 2020. Osallistu liputukseen itsellesi sopivalla tavalla ja itsellesi sopivassa paikassa. Nosta lippu salkoon, pukeudu sinivalkoiseen, kuvaa kaunis maisema, koristele päiväsi pikkulipuilla tai leivo sinivalkoinen kakku. Näytä miten ylpeä olet Suomen luonnosta! 

Nosta lippu salkoon

Liputa pihasi tai kesämökin lippusalossa tai osallistu juhlalliseen lipunnostoon eri puolilla Suomea. Lue ohjeet onnistuneeseen liputukseen täältä.

Leivo sinivalkoinen leivos tai tee ruokaa Suomen luonnosta

Kesäauringon kypsentämistä mustikoista saat leivottua herkullisen piirakan luontopöytään! Mustikkapiirakka on Suomen luonnon päivän juhlaleivos.

Pukeudu sinivalkoiseen

Löytyykö vaatekaapistasi valkoista huivia tai paitaa? Entä sinisiä farkkuja tai vaikka lippalakkia? Vielä ehdit kiertää paikallisen kirpputorin ja etsiä teemaan sopivaa vaatetta.

Koristele päiväsi pikkulipuilla

Tuo Suomen luonnon juhla osaksi viikonloppua. Koristele juhlakattaus lipuilla, nosta pöytään sinivalkoiset kynttilät tai ripusta pihalle lippusiima.

Askartele oma lippu

Piirrä, maalaa, väritä tai ompele oma lippu. Alustaksi sopii paperi, pihan asfaltti tai kaverin poskipäät. Osallista mukaan koko perhe.

Liputa virtuaalisesti #liputanluonnolle

Näytä muille, miten liputat! Julkaise liputuspäivän arvoinen luontokuva tai vinkkaa omasta tavastasi liputtaa. Jaa kuva #liputanluonnolle!