Tule mukaan luontojuhlaan

Tule mukaan luontojuhlaan

Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä. Suomen luontoa juhlitaan aina elokuun viimeisenä lauantaina. Luontoa voi juhlia monella tapaa: järjestämällä tapahtuman, osallistumalla tapahtumiin ja menemällä luontoon yhdessä perheen tai ystävien kanssa – vaikka etänä, jos siltä tuntuu. Voit myös osallistua jakamalla luontokokemuksesi muiden juhlijoiden kanssa somessa. Vuodesta 2013 vietetty juhla on vakiintunut osaksi kansallisten juhlapäivien perinnettä ja rumasta ankanpoikasesta on kasvanut upea laulujoutsen

Järjestä tapahtuma

Suomen luonnon päivää voi juhlia erilaisten tapahtumien avulla, kun tekee sen terveysturvallisesti. Tapahtuman järjestäminen Suomen luonnon päivänä on hauskaa: houkuttele mukaan vaikkapa ystävä, perhe tai harrastusporukka. Ideoi tapahtuma, johon itse haluaisit osallistua! Muista myös kertoa tapahtumastasi ystäväpiirille ja kutsua sosiaalisen median kautta ihmisiä mukaan juhlimaan kanssasi. Sieniretki isoäidin kanssa? Pop up -ravintola laavulla? Kierros kaupunkiluontoon päiväkodin kanssa?

Osallistu järjestettyyn tapahtumaan

Suomen luonnon päivään voit osallistua yksinkertaisesti osallistumalla mielenkiintoiseen tapahtumaan joko lähelläsi tai kauempaa. Useat tahot järjestävät erilaista ohjelmaa päiväksi ja yöksi. Löydät paljon tekemistä myös esimerkiksi sosiaalisen median hakukoneista.

Lähde luontoon yhdessä ja jaa kokemuksesi #luonnonpäivä

Ainutlaatuisin luontojuhla syntyy yhdessä tekemällä. Kenen kanssa sinä haluaisit juhlia luontoa? Voit lähteä viettämään Suomen luonnon päivää vaikkapa perheen, kavereiden, kummilapsen, läheisen vanhainkodin vanhusten, vastaanottokeskuksen maahanmuuttajien tai päiväkotiryhmän kanssa. Myös arkiset ja tutut luontokohteet muuttuvat juhlaksi, kun luontoon lähdetään yhdessä! Tule mukaan ja jaa luontojuhlasi somessa #luonnonpäivä ja #liputanluonnolle.

Kohta kymmenen vuotta luonnon juhlaa

Suomen luonnon päivä syntyi vuonna 2013, kun ensimmäistä luonnon juhlaa vietettiin noin 40 tapahtumassa eri puolella Suomea. Nykyään Suomen luonnon päivän juhlinta on laajentunut muutaman luontotoimijan tapahtumasta koko kansan yhteiseksi juhlaksi. Suomi100-juhlavuonna Suomen luontoa juhlittiin neljänä Luonnon päivänä tuhannessa tapahtumassa yli 300 000 osallistujan voimin.

Matkan varrella ohjelmaan on mahtunut pönttötalkoita, souturetkiä, taidenäyttelyitä, luomuviljelyä, sienestystä, satutuokioita, metsäravintoloita ja nakupatikoita. Sata luontolähettilästä oli mukana levittämässä Suomen luonnon ilosanomaa. Vuonna 2017 kansallispuistoissa kajahti yli 2000 kuorolaisen voimin ja Suomi oli ensimmäinen maa, joka virallisesti liputti luonnolleen. Vuonna 2018 Yliopiston almanakkatoimisto julisti päätöksestä lisätä Suomen luonnon päivän uutena merkkipäivänä suomalaisiin kalentereihin vuodesta 2020 lähtien. Eikä juhlinnalle näy loppua.